Softinyo

Mobil Uygulama Yaptırma Süreci - Softinyo

Mobil Uygulama Yaptırma Süreci

Bu size yardımcı oldu mu?
5/5.00 Puan (1 Değerlendirme)

Yayınlanma Tarihi : 2022-06-11 04:41:08

Son Güncellenme Tarihi : 2022-06-11 04:41:08

Mobil uygulama yaptırma sürecinde ihtiyacınız olan birçok bilgi mevcut. Bu yazımızda süreci baştan sona inceleyerek önemli hususlar konusunda sizleri bilgilendirmeyi amaçlamaktayız. Mobil uygulama yaptırma sürecini; Fikir -> Planlama -> Dökümantasyon -> Yapım süreci -> Yayına Alma ve Hata giderme olarak basitçe sıralayabiliriz. Haydi şimdi hep beraber detaylara inelim.

1- Mobil Uygulama Fikri Bulma

Mobil uygulama fikirleri 2021-2022 yılları arasında oldukça popüler olmuştur. Ülkemizde ve dünyada başarılı olan birçok örnek startup insanlara mobil uygulama pazarını cazip kılmıştır. Sürecin ilk aşaması tahmin edebileceğiniz gibi fikir bulmaktır. Bu süreçte internet kaynaklarını tarayabilir, yapılmış uygulamaları ilgili mağazalardan indirerek eksiklerini tespit edebilirsiniz. Mobil uygulama fikri bulmak için en etkili yöntemlerden biri de günlük hayattaki sorunların tespiti ve not alınmasıdır. Bu sayede sorunlara yönelik bir mobil uygulama fikri geliştirebilir ve diğer aşamalara geçebilirsiniz.

2- Mobil Uygulama Planlaması

Bu aşama bulduğunuz mobil uygulama fikrini kapsamlı bir şekilde planlamalısınız. Bu planlama; uygulamanın işlevlerini, hangi sorunlara çözüm olacağını, fizibilitesini , pazardaki rakiplerinizi ve daha birçok detayı içermelidir. Önemli olduğunu düşündüğünüz her detayı not alarak kontrol sağlayabilirsiniz. Planlama süreci önemsiz görünüp genel olarak atlanmaktadır. Ancak planlama yapmadan diğer süreçleri uygulamaya almanız size hem maddi açıdan hem de zaman açısından pahalıya mal olacaktır.

3-Mobil Uygulama Dökümantasyon Hazırlama

Planladığınız ve not aldığınız tüm detayları temiz, okunabilir ve sunulabilir halde döküman haline getirmelisiniz. Bu dökümanı hem yatırımcı sunumları, hem de mobil uygulamanıza fiyat teklifi almak için kullanabilirsiniz. Dolayısıyla 2. veya 3. kişilerin net bir şekilde anlayabileceği düzenli bir döküman hazırlamak bu noktada önem taşımaktadır.

4-Mobil Uygulama Yapımı

Mobil uygulamanızı dökümante edip bir yazılım firmasıyla yaptırmak için anlaştığınız süreçtir. Anlaştığınız yazılım firması ile sürekli irtibat halinde olmalı ve uygulamanızın iş planınız dahilinde geliştirilip geliştirilmediğini kontrol etmelisiniz. Bu süreçte atlanılan herhangi bir detay uygulamanın yayına alınma sürecinde size birçok hayal kırıklığı yaşatabilir.

5- Mobil Uygulamayı Yayına Alma

Mobil uygulamanızın test süreçlerinin tamamlanıp ilgili mağazalarda yayınlandığı süreçtir. Bu süreçte uygulamanız ile ilgili feedbackleri (geri dönüşler) dikkatli bir şekilde izlemelisiniz. Kullanıcılarınız memnun olmadığı noktaları çok iyi analiz ederek hem teknik, hem iş beyni ile alakalı sorunları ortadan kaldırmalısınız. Unutulmamalı ki uygulama üzerinde kullanıcınıza ne kadar iyi bir deneyim sunarsanız, o kadar başarılı olursunuz.

Yukarı