Yazılım Geliştirme Danışmanlığı Nedir?

Teknoloji çağında olduğumuz günümüzde bilgi her gün artmaktadır. En çok kullanıldığı ve yükseldiği sektör ise yazılımdır. Yazılım geliştirme mühendislik bilgisi ve tecrübesi ile firmalara ihtiyaç duydukları yazılımları sunmaktadır. Özel yazılımların temel amaçları bir sorunu çözmek, müşteri etkileşimini arttırmak, firma içi iletişimini yükseltmek, daha kolay iş yapılmasını sağlamak gibi farklı etmenlerdir. Hedefleri ne olursa olsun verimli şekilde çalışmaları, etkin ve pratik şekilde çalışarak, gerekli çözümleri sağlaması gerekir. Bunun için de firmanın gereksinimlerinin iyi bir şekilde anlaşılması, proje devam ederken iletişimin sürdürülerek bilgi alışverişlerinin yapılması gerekir. Yazılım şirketleri de burada devreye girerek danışmanlık hizmetleri verir. Eğer alanında tecrübeli ekiplerle en iyi çözümleri, hızlı ve verimli şekilde sunan firmalarla çalışırsanız, profesyonel sonuçlara kavuşabilirsiniz.
Yazılım Danışmanlığı Nedir?
Yazılım firmaları tarafından verilen danışmanlık hizmetleri, firmalara özel sistemlerinde daha iyi çözümler sunmaktadır. Bu kapsamda şu gibi servisler sağlanmaktadır;Yazılım Danışmanlığı Neden Önemlidir?
Yazılım geliştirme danışmanlığı projelerin tüm hatlarıyla belirlenmesine, böylece yapılabilmesine olanak tanır. 2014 yılı verileri kapsamında Amerika Birleşik Devletlerinde yazılım sektöründe bulunan projelerin de yüzde 31.1 gibi azımsanamayacak bir bölümü tamamlanamadan sona ermektedir. Yüzde 52,8 oranı ise esas bütçenin iki katı gibi büyük masraflara ulaşmaktadır.Bunların en büyük nedeni incelendiğinde ise bir yazılım oluşturma kararı alındığında, bunun planlanmasının yapılmamasıdır. Danışmanlık size yazılımı elde etme olanağı sunacağı gibi bütçenizi çok aşmamanızı sağlar. Yazılım Danışmanlık hizmetleri bunun haricinde de bazı avantajlara sahiptir. Bunlar genel hatları ile şu şekildedir;
- Projenin geliştirme sürecine ait bir yol haritası tüm hatlarıyla ortaya konur.
- Projenin hangi gerekliliklere sahip olduğu anlaşılır.
- Projenin maliyeti gerçeğe yakın oranlarda görülebilir.
- Yazılımın hedef kitlenin kullanımına uygun olması için hangi önlemlerin alınması gerektiği bilinebilir.
- Web uygulaması yapılıyorsa SEO uyumlu şekilde hazırlanabilir.
- Güvenlik önlemleri alınabilir.
Yazılım Geliştirmenin Temel Sorumlulukları Nelerdir?
Yazılım geliştirmenin tek amacı bir firmaya sorunları çözmek için önerilerde bulunmak değildir. Bunun haricinde de yapılan bir takım hizmetler vardır. Bunlar genel hatlarıyla şu şekildedir;- İş bilgi ve gereksinimlerinin toplanması: Danışmanlık işlemlerinin verilebilmesi için firma ile ilgili bilgilerin bilinmesi şarttır. Bu aynı zamanda endüstriyi, iş akışını ve diğer hususları da kapsar.
- Uygun yazılımlar önermek: Danışmanlık kapsamında alınan bilgiler incelendikten sonra, kaynaklar da değerlendirerek uygun çözümler sunmaktadır.
- Gelişim sürecini koordine etmek: Eğer yazılım oluşturma süreci sıfırdan geliştirme gerektiriyorsa tüm geliştirme süreçleri denetlenmeli, ekiplerin birbiriyle koordineli şekilde çalışması sağlanmalıdır.
- Test süreçleri: Danışmanlık hizmetleri yazılımlar tamamlandıktan sonra mühendisler ile birlikte hata olup olmadığını deneyerek test eder.
Yazılım Geliştirmenin Avantajları Nelerdir?
Yazılım firmaları tarafından sunulan danışmanlık hizmetlerinden yararlanmak, firmanızın istediği yazılımları elde etmesine, böylece daha kısa sürede aranan çözümleri bulmasına yardımcı olur. Böylece sektördeki konumunuz da güçlendirilir. Bunun haricinde size sunduğu artılar şöyledir;- Maliyet: Eğer yazılımınızın daha uygun maliyetlere mal olmasını istiyorsanız, danışmanlık daha doğru planlamalar sunduğu için bütçenizi daha doğru değerlendirmenize olanak tanır
- Uzman görüşler: Danışmanlık hizmeti kapsamında bir yazılım şirketi yüksek teknoloji kullanarak, size istediğiniz çözümleri sağlar. Tarafsız olarak yaklaşıldığı için daha doğru görüşler alabilirsiniz.
- Düşük riskler: Yazılımınızın oluşturulma sürecinde minimum risk almak istiyorsanız, danışmanlık hizmetleri size daha kısa sürede istediğiniz sonuçları almanıza yardımcı olur. Düzgün bir planlama ile tehlikeleri minimum seviyeye indirebilirsiniz.
- İletişim: Danışmanlık hizmetleriyle kuracağınız hızlı iletişimler, planlama sürecinin daha verimli şekilde yapılmasına yardımcı olur.